4 Mart 2013 Pazartesi
Arıcılık Malzemelerinin Özellikleri
Organik arıcılık faaliyetinde kullanılacak kovanlar çevreye ve
arıcılık ürünlerine risk getirmeyen doğal malzemelerden (tahta, çamur
vb.) yapılmalı ve boyanmasında kimyasal boya kullanılmamalıdır.
Temel petekler organik bal mumundan yapılmış olmalı veya
arılara doğal şekilde yaptırılmalıdır.
Organik olmayan bal mumlarının
kullanımında akredite edilmiş laboratuar analizi sonuçlarında
kalıntı olmadığının belgelenmesi ve sertifikasyon kuruluşunun izni
gerekmektedir.
Organik arı ürünlerinin ambalajlanmasında cam, toprak,
ahşap veya özel organik kaplama malzemelerle üretilmiş ambalaj
malzemeleri kullanılmalıdır. Ambalajlama esnasında organik ürün
niteliğinin bozulmamasına dikkat edilmeli ve ürünün organik niteliğini
koruyacak bütün hijyenik tedbirler alınmalıdır.
Organik arı ürünler konvansiyonel üretilmiş ürünlerden ayrı
olarak ve herhangi bir kimyasal ilaç kullanılmadan depolanmalıdır.
Özellikle hasat mevsimi sonrasında gelecek mevsimde kullanılabilecek
olan kabartılmış petekli çerçevelerin depolanması esnasında
güve zararlısından korumak için defne veya ceviz yaprağı gibi doğal
maddeler kullanılmalı ya da soğuk hava depolarında depolanmalıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder