16 Nisan 2013 Salı

ARICILIK : Yağ Gereksinimi

Yağlar besin kıtlığı durumunda kullanılmak üzere
arıların vücutlarında depolanan besin maddeleridir.
Hücre zarının fonksiyonlarını ve yapısal bütünlüklerini
sağlamak için kullanılan yağ; başkalaşım, büyüme
ve üreme için gereklidir. Normal şartlar altında yağ
gereksinimi polen tüketimiyle karşılanır. Polendeki
yağ içeriği, bitki türlerine bağlı olarak %1 ile %20
arasında değişir. Kuru ağırlık bazında ise yağlar çoğu
polende %4-6 arası yoğunlukta bulunur (Elton ve
Herbert 1997).

Bal arıları çoğu diğer böcekler gibi normal
gelişim ve üreme için diyetlerinde sterollere ihtiyaç
duyarlar. Sterollerin bir türünün (kolesterol), bal arıları
için gerekli olduğu bilinir. Bal arıları kolesterol ve
diğer sterolleri sentezleyememeleri nedeniyle normal
gelişimleri için diyetlerinde bunları almaları gerekir.
Polen ve arı sütünde bulunan 24 methylene kolesterol
ana arı ve işçi arı dokularındaki başlıca kolesteroldür.
Kolesterol sentezi için 24 methyl kolesterol kullanılır
(Genç ve Dodoloğlu 2002).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

....

..............................