| 3 FARKLI ARI VİRÜS HASTALIĞININ ROLÜ | 
 
  | AKDENİZ
  BÖLGESİNDEKİ KIŞLATMA ALANLARINDA GÖRÜLEN BULAŞICI BAL ARISI HASTALIKLARI | 
 
  | AKUT ARI PARALIZ-İSRAIL AKUT ARI PARALIZ VE KAŞMIR ARI
  VIRUS KOMPLEKSI | 
 
  | AKUT
  TOKSIK BAL VE GRAYANOTOKSIN-I’IN RATLARDA BIYOKIMYASAL PARAMETRELER ÜZERINE
  ETKISI | 
 
  | Ana Arı : | 
 
  | ANA
  ARI ÜRETİM BÖLGESİNİN SEÇİMİ | 
 
  | ANA ARI VE YAVRU KONTROLÜ | 
 
  | ANA
  ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ | 
 
  | ANA
  ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ TALİMATNAMESİ | 
 
  | Ana
  Arıların ve Erkek Arıların Hazırlanması | 
 
  | Ana
  Arıların Yapay Tohumlanması | 
 
  | Ana
  arıya erkek arı yumurtası yumurtlatma | 
 
  | ANASIZ
  KOLONİLERİN ANALANDIRILMASI | 
 
  | ANTİBİYOTİK
  KULLANIMININ BAL ARISI (APİS MELLİFERA L.) MİKROFLORASI ÜZERİNDEKİ ROLÜ | 
 
  | APİS CERANA YETİŞTİRİCİLİĞİ | 
 
  | ARI
  AİLESİ VE AİLE BİREYLERİ | 
 
  | ARI BIYOLOJISI | 
 
  | ARI
  BİTİ | 
 
  | ARI
  DAVRANIŞLARI | 
 
  | Arı Gen
  Kaynakları | 
 
  | Arı
  Genotiplerinin Değerlendirilmesinde Moleküler Genetik Tekniklerin Kullanımı | 
 
  | Arı
  Islahı ve Tescil | 
 
  | ARI
  SAĞLIĞI İÇİN KULLANILAN İLAÇLARIN GETİRDİĞİ OLUMSUZLUKLAR | 
 
  | Arı Sütü : | 
 
  | ARI SÜTÜ ÜRETİMİ VE ÖNEMİ | 
 
  | ARI SÜTÜNÜN İNSAN SAĞLIĞINA ETKISI VE KULLANIM ALANLARI | 
 
  | ARI ÜRÜNLERINDE KALINTI SORUNU | 
 
  | ARI ÜRÜNLERINDE KALINTI SORUNU | 
 
  | ARI
  ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE İYİ ARICILIK UYGULAMALARININ ÖNEMİ | 
 
  | ARI ÜRÜNLERİ VE NAFTALİN | 
 
  | ARI
  ÜRÜNLERİNİN (BAL, POLEN, PROPOLİS) BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİ | 
 
  | ARI ÜRÜNLERİNİN SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ | 
 
  | ARI VE BALIN DIŞ TİCARET VE ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ | 
 
  | ARI
  YETİŞTİRİCİLİĞİ (TEK SAYFA) | 
 
  | ARI ZEHIRININ BILEŞIMI | 
 
  | ARI ZEHIRININ DEPOLANMASI VE MUHAFAZASI | 
 
  | ARI ZEHİRİNİN İÇERİĞİ VE ÖZELLİKLERİ | 
 
  | ARI ZEHİRİNİN KİMYASAL YAPISI VE TIBBİ ÇALIŞMALARDA
  KULLANIMI | 
 
  | ARICI KİMDİR? | 
 
  | ARICILIĞA NASIL BAŞLANIR? | 
 
  | ARICILIĞIN GELIŞMESI | 
 
  | ARICILIĞIN TARIHÇESI | 
 
  | ARICILIĞIN TARIM IÇINDEKI ÖNEMI | 
 
  | ARICILIĞIN TÜRKİYE’DEKİ YERİ VE ÖNEMİ | 
 
  | ARICILIĞIN ÜLKE EKONOMISINE KATKISI | 
 
  | ARICILIĞIN ÜLKEMİZDEKİ PROBLEMLERİ | 
 
  | ARICILIK | 
 
  | ARICILIK
  : SU GEREKSİNİMİ | 
 
  | ARICILIK
  : Vitamin Gereksinimi | 
 
  | ARICILIK
  : Yağ Gereksinimi | 
 
  | ARICILIK MALZEMELERININ ÖZELLIKLERI | 
 
  | ARICILIK
  MALZEMELERİ | 
 
  | Arıcılık
  Sektöründeki Gelişmeler | 
 
  | ARICILIK STANDARTLARI | 
 
  | ARICILIK ÜRÜNLERININ ORGANIK ÜRETIM OLARAK
  NITELENDIRILMESI | 
 
  | ARICILIK YÖNETMELİĞİ | 
 
  | ARICILIKLA İLGILI ATASÖZLERI VE DEYIMLERIMIZ | 
 
  | ARICILIKLA İLGILI ATASÖZLERI VE DEYIMLERIMIZ | 
 
  | Arıcılıkta
  Etik Kurallar | 
 
  | ARICILIKTA İLKBAHAR BAKIMI VE KONTROLLERİ | 
 
  | ARICILIKTA
  SİGORTA | 
 
  | ARICILIKTA VERİMLİ OLMANIN YÖNTEMLERİ | 
 
  | ARICININ TAKVİMİ | 
 
  | ARILAR HAKINDA | 
 
  | ARILAR HAKKINDA | 
 
  | ARILARIN VÜCUT YAPISI | 
 
  | ARILARIN YABAN HAYATINDAKI ÖNEMI | 
 
  | ARIOTU YETİŞTİRİCİLİĞİ | 
 
  | ARIOTUNUN BAL ARILARI İÇIN ÖNEMI | 
 
  | AVRUPA BIRLIĞI VE TÜRKIYE’DE BAL TÜKETIMI | 
 
  | AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ VE TÜRKİYE’DE ARICILIK | 
 
  | AVRUPA’DA ARICILIK VE APİTERAPİ | 
 
  | BACILLUS
  THURINGIENSIS VAR. KURSTAKI’NIN  BAL
  ARISI  BİREYLERİNE YAN ETKİLERİNİN SAHA
  ŞARTLARINDA ARAŞTIRILMASI | 
 
  | Bakıcı-besleyici
  koloni hazırlamak | 
 
  | Bal : | 
 
  | Bal
  Arıları (Apis mellifera L.)’nda Yapay Tohumlama ve Türkiye Arıcılığı İçin
  Önemi | 
 
  | BAL
  ARILARI (APİS MELLİFERA) ÜZERİNDE DEPO AKARLARININ (ACARİ: ASTİGMATA) TESPİTİ | 
 
  | BAL ARILARINDA GÖRÜLEN MUTASYONLAR | 
 
  | Bal
  Arılarının Besin Maddesi Gereksinimleri | 
 
  | BAL ARILARININ BİTKİ TERCİHİNDE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER | 
 
  | BAL ARILARININ POLİNASYONA (TOZLAŞMA) OLAN ETKİSİ | 
 
  | BAL
  ARISI (APİS MELLİFERA L., 1758) HASTALIK VE ZARARLILARINA KARŞI KULLANILAN
  BAZI İLAÇLARIN ARILARIN ÖMÜRLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ | 
 
  | BAL
  ARISI (APİS MELLİFERA L., 1758) ZARARLISI VARROA (VARROA DESTRUCTOR)
  PARAZİTİNE KARŞI OKSALİK ASİDİN YÜZDE ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ | 
 
  | BAL ARISI İLE TOZLAŞMANIN KIVI MEYVESINDE C VITAMINI
  İÇERIĞINE ETKISI | 
 
  | BAL ARISI KOLONİ KAYIPLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI | 
 
  | BAL ARISI KOLONİ KAYIPLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI | 
 
  | BAL
  ARISI ZARARLISI VARROA DESTRUCTOR’IN BİYOLOJİSİ | 
 
  | BAL ARISI, BİYOÇEŞİTLİLİK VE KORUMA ÇALIŞMALARI | 
 
  | BAL TEBLİĞİ | 
 
  | BAL
  ÜRETİM İŞLETMELERİNİN İÇİNDE ANA ARI ÜRETİMİ | 
 
  | BAL
  VEREN BİTKİLER | 
 
  | BAL, BAL GİBİ OLMALI | 
 
  | BAL: BESIN VE ŞIFA KAYNAĞI OLARAK | 
 
  | BAL: BESIN VE ŞIFA KAYNAĞI OLARAK | 
 
  | Balarılarında
  Yapay Tohumlamanın Türkiye Arıcılığı İçin Önemi | 
 
  | BALDA HİDROKSİMETİL FURFURAL (HMF )OLUŞUMU | 
 
  | BALLI BITKILER II | 
 
  | BALLI BITKILER II | 
 
  | BALLI BİTKİLER | 
 
  | Balmumu : | 
 
  | BALMUMU ÜRETIMI VE DEĞERLENDIRILMESI | 
 
  | BAŞLANGIÇ KOLONILERININ HAZIRLANMASI | 
 
  | BESIN VARLIĞININ KONTROLÜ VE İLKBAHAR BESLEMESI | 
 
  | BIYOKIMYASAL YAPISININ İNCELENMESI | 
 
  | BOMBUS ARILARI VE BITKISEL ÜRETIM AÇISINDAN ÖNEMLERI | 
 
  | BOMBUS ARILARINDA KOLONI YAŞAMI | 
 
  | BOMBUS ARILARININ BITKISEL ÜRETIMDE KULLANIMI | 
 
  | BOMBUS ARILARININ SERALARDA KULLANIM OLANAKLARI | 
 
  | BULGARİSTAN,
  TRAKYA VE YUNANİSTAN’DA YAYILIŞ GÖSTEREN BAL ARISI POPULASYONLARINDA LANDMARK
  VE FOURİER ŞEKİL ANALİZİ | 
 
  | BURSA’DA
  BAL ARILARINDA GÖRÜLEN YAVRU ÇÜRÜKLÜĞÜ HASTALIKLARININ İNCELENMESİ | 
 
  | ÇAM
  BALI TİCARETİNDE İZLENEBİLİRLİĞİN SAĞLANMASI VE ÖNEMİ | 
 
  | ÇAM
  BALI ÜRETİMİNİN ÜLKE ARICISI İÇİN ÖNEMİ, SAĞLADIĞI FAYDALAR VE ALINMASI
  GEREKEN ÖNLEMLER | 
 
  | ÇAM KOŞNILI | 
 
  | ÇANAKKALE
  ARICILIĞININ GÜNCEL PROFİLİ VE PROFİL BAĞLAMINDA ÖNERİLER | 
 
  | ÇERÇEVE KONTROLÜ | 
 
  | ÇİFTLEŞTİRME | 
 
  | DİYABETLİ
  RATLARDA KAN GLİKOZU İLE BAZI BİYOKİMYASAL PARAMETRELER ÜZERİNE PROPOLİSİN
  ETKİLERİ | 
 
  | DOĞAL BİR ÜRÜN PROPOLİS; YAPISI VE KULLANIM ALANLARI | 
 
  | DOĞAL BİR ÜRÜN PROPOLİS; YAPISI VE KULLANIM ALANLARI | 
 
  | DOĞU
  AKDENİZ BÖLGESİ KOŞULLARINDA YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN BALARISI  KOLONİLERİNDE HİJYENİK DAVRANIŞ
  ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ | 
 
  | DÜNYADAKI ARI IRKLARI | 
 
  | EN VERİMLİ ARI SİZİN ARILIĞINIZDAKİ ARIDIR | 
 
  | Erkek Arı : | 
 
  | Erkek
  arı anası olacak koloni sayısı ve ihtiyaç duyulan erkek arı sayısı | 
 
  | Erkek
  arı yetistiriciligini etkileyen faktörler | 
 
  | Erkek
  arının önemi | 
 
  | FARKLI
  BAL ARISI (APİS MELLİFERA L.) POPULASYONLARINDA DİŞİ VE ERKEK KANAT ŞEKLİ
  VARYASYONU | 
 
  | GELENEKSEL
  KÖRÜK KULLANIMINDA YENİ BİR YÖNTEM: ARICILIKTA SIVI KÖRÜK KULLANIMI | 
 
  | GEZGINCI ARICILIK | 
 
  | GEZGİNCİ
  ARICILIK | 
 
  | Güneş
  Enerjisi Destekli Sistemlerle Baldan Suyun Mekanik Yolla Uzaklaştırılması | 
 
  | GÜNEY
  MARMARA BÖLGESINDEN TOPLANAN BAL ÖRNEKLERINDE OKSITETRASIKLIN VE SÜLFONAMID
  KALINTI ANALIZLERI | 
 
  | HASTALIK VE PARAZIT KONTROLÜ | 
 
  | HAZIR
  PETEKLERİN ARI SAĞLIĞINDAKİ ROLÜ | 
 
  | İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ | 
 
  | İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ | 
 
  | İnsan
  ve Hayvan Sağlığında Arı Ürünlerinin Kullanılması | 
 
  | İNSEKTİSİTLERİN
  ARI ÖLÜMLERİ ÜZERİNE OLASI ETKİLERİ | 
 
  | İRAN
  BAL ARISI (APİS MELLİFERA MEDA) POPULASYONLARINDA KANAT HÜCRELERİ ŞEKİL
  ANALİZİ | 
 
  | İşçi Arı : | 
 
  | İTALYA ARICILIK SEKTÖRÜNDEN İZLENİM VE ÇIKARIMLAR | 
 
  | İZMİR
  YÖRESİ BAL ARILARININ (Apis mellifera L.) TECRİTLİ ADA KOŞULLARINDA ISLAH
  ÇALIŞMALARI | 
 
  | KAÇAK
  ARI ÜRÜNLERİ-SAHTE BAL | 
 
  | Kafkas
  Arı Irkının Gen Kaynağı Olarak Önemi ve Irkın Özellikleri | 
 
  | Kafkas
  Arı Irkının Türkiye’deki Varlığı ve Gen Kaynağı Olarak Önemi | 
 
  | KAPADOKYA’DA
  ARICILIK | 
 
  | KARADENIZ BÖLGESI BALLARININ AĞIR METALLER YÖNÜNDEN
  İNCELENMESI | 
 
  | KAYIT TUTMA | 
 
  | KOLONİ ÇÖKÜŞ (CCD) HASTALIĞI | 
 
  | KOLONİ KAYIPLARI | 
 
  | KOLONİ KAYIPLARI | 
 
  | KOLONİ
  ÖLÜMLERİNDE YÖNETİM HATALARI | 
 
  | Kolonilerin
  Beslenmesi : | 
 
  | Kolonilerin
  Gezdirilmesi (Flora Takibi) : | 
 
  | Kolonilerin
  Güçlendirilmesi : | 
 
  | Kolonilerin
  Kabartılmış Petek İle Desteklenmesi : | 
 
  | Kolonilerin
  Mevsimsel Muayeneleri : | 
 
  | Kolonilerin
  Oğul Kontrolü : | 
 
  | Koloninin
  dogal kosullarda erkek arı yetistiriciligine yönelmesi | 
 
  | Korunga
  (Onobrychis sp.) Yetiştiriciliğinin Arıcılık Açısından Önemi | 
 
  | Korunganın
  Bal Verimi | 
 
  | Korunganın
  Balözü ve Çiçektozu Verimi | 
 
  | Korunganın
  Tohum Verimi | 
 
  | KOVAN DIP TAHTASI KONTROLÜ VE TEMIZLIĞI | 
 
  | LARVA AŞILAMA | 
 
  | MOBIL
  ARICILIK SISTEMI (MAS) | 
 
  | MOBİL ARICILIK SİSTEMİ UYGULAMALARI | 
 
  | MUHAFAZA ŞARTLARI | 
 
  | MÜSTAKİL
  ANA ARI ÜRETİM İŞLETMESİ | 
 
  | OĞUL VE OĞUL ÖNLEME | 
 
  | ORDU
  İLİ DOĞAL FLORASINDA YETİŞEN SARI ORMAN GÜLÜ BİTKİSİ  | 
 
  | Ordu
  ve Giresun İli Arı Yetiştiricilerinden Toplanan Kestane Ballarının
  Biyokimyasal Yapılarının İncelenmesi | 
 
  | ORGANIK ARICILIK | 
 
  | ORGANIK ARICILIK ALANI | 
 
  | ORGANIK-EKOLOJIK ARICILIK | 
 
  | ORGANIK-EKOLOJIK ARICILIK | 
 
  | ORGANİK TARIMDA ORGANİK ARICILIĞIN YERİ | 
 
  | PESTİSİTLERİN
  ARI KAYIPLARINDAKİ ROLÜ VE PESTİSİTLERİN OLUMSUZ ETKİLERİNDEN KORUNMA | 
 
  | Polen : | 
 
  | POLEN
  ALERJİSİ VE ATMOSFERİK POLEN | 
 
  | POLEN VE PROPOLIS ÜRETIMI | 
 
  | PROPOLİS KULLANIM DOZAJI | 
 
  | PROPOLİS KULLANIM DOZAJI | 
 
  | Propolis
  ve Arı Zehiri : | 
 
  | Propolisin
  Biyolojik Önemi | 
 
  | SAF
  IRK, EKO TİP, HİBRİT, KULLANMA MELEZİ NEDİR? | 
 
  | Semen
  Toplama | 
 
  | Sitolojik
  yapısı itibariyle erkek arının önemi | 
 
  | SONUÇ VE ÖNERİLER | 
 
  | SUNI OĞUL ÜRETIMI | 
 
  | SÜT TOPLAMA | 
 
  | Şırınganın
  Hazırlanması ve Spermanın Toplanması | 
 
  | TARIMSAL ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARICILIK
  FAALİYETLERİ | 
 
  | TEKNİK ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ | 
 
  | TRAKYA BÖLGESI KOŞULLARINDA, KIMYASAL UYGULAMA
  YAPILMAMIŞ BALARISI KOLONILERINDE VARROA (VARROA DESTRUCTOR) DÜZEYININ
  KIŞLAMA KABILIYETINE VE YAŞAMA GÜCÜNE ETKISI | 
 
  | TÜRK
  GIDA KODEKSĠ BAL TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2012/58) | 
 
  | Türkiye
  Arıcılığının Yapısı | 
 
  | TÜRKİYE
  BAL PAZARLAMA SİSTEMİNİN ETKİNLİĞİ: PAZARLAMA MARJI YAKLAŞIMI | 
 
  | TÜRKİYE’DE ARICILIĞIN GELİŞİMİ VE KALKINDIRMA ÇABALARI | 
 
  | TÜRKİYE’DE
  BALLARDA TESPİT EDİLEN PESTİSİT VE ANTİBAKTERİYEL İLAÇ KALINTILARI, ARI VE
  İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ | 
 
  | TÜRKİYE’NİN
  BEŞ FARKLI COĞRAFİK BÖLGESİNDEN TOPLANAN PROPOLİSLERİN KİMYASAL İÇERİKLERİNİN
  SAPTANMASI | 
 
  | TÜRKİYE'DE
  HANGİ BÖLGELER İÇİN HANGİ IRK, EKO TİP VE MELEZLER ÜRETİLEBİLİR? | 
 
  | ÜLKEMIZ ARICILIĞINDA SON DURUM | 
 
  | ÜLKEMIZ ARICILIĞINDA SON DURUM | 
 
  | ÜLKEMİZ
  ARICILIĞINDA YENİ YOL HARİTASI KONUSUNDA ÖNERİLER | 
 
  | ÜRETİLECEK
  IRKIN SEÇİMİ VE ANA DAMIZLIKLARIN TEMİNİ | 
 
  | Üretim
  Çeşitliliği : | 
 
  | VARROA
  DESTRUCTOR’UN MÜCADELESİNDE ORGANİK ASİTLER VE UÇUCU YAĞLARIN KULLANIMINDA
  AVANTAJLAR – DEZAVANTAJLA | 
 
  | VARROA
  PARAZİTİNE DİRENÇLİ ARI HATLARININ SEÇİMİ: HİJYENİK DAVRANIŞ | 
 
  | Yapay
  tohumlama amacıyla erkek arı toplama | 
 
  | Yapay
  Tohumlamada Dikkat Edilecek Hususlar | 
 
  | Yapay
  Tohumlamanın Gelişimi | 
 
  | Yapay
  Tohumlamanın Pratikte Kullanımı | 
 
  | YAYLA BALI İLE SALGI BALININ YAPISAL ÖZELLİKLERİ | 
 
  | YÜKSÜKLERIN YAPIMI | 
 
  | ZİRAAT
  BANKASI TARIMSAL KREDİLER ( ARICILIK KREDİLERİ) | 
 
  
  | 
 
  
  | 
 
  
  | 
 
  
  | 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder