| 3 FARKLI ARI VİRÜS HASTALIĞININ ROLÜ |
| AKDENİZ
BÖLGESİNDEKİ KIŞLATMA ALANLARINDA GÖRÜLEN BULAŞICI BAL ARISI HASTALIKLARI |
| AKUT ARI PARALIZ-İSRAIL AKUT ARI PARALIZ VE KAŞMIR ARI
VIRUS KOMPLEKSI |
| AKUT
TOKSIK BAL VE GRAYANOTOKSIN-I’IN RATLARDA BIYOKIMYASAL PARAMETRELER ÜZERINE
ETKISI |
| Ana Arı : |
| ANA
ARI ÜRETİM BÖLGESİNİN SEÇİMİ |
| ANA ARI VE YAVRU KONTROLÜ |
| ANA
ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ |
| ANA
ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ TALİMATNAMESİ |
| Ana
Arıların ve Erkek Arıların Hazırlanması |
| Ana
Arıların Yapay Tohumlanması |
| Ana
arıya erkek arı yumurtası yumurtlatma |
| ANASIZ
KOLONİLERİN ANALANDIRILMASI |
| ANTİBİYOTİK
KULLANIMININ BAL ARISI (APİS MELLİFERA L.) MİKROFLORASI ÜZERİNDEKİ ROLÜ |
| APİS CERANA YETİŞTİRİCİLİĞİ |
| ARI
AİLESİ VE AİLE BİREYLERİ |
| ARI BIYOLOJISI |
| ARI
BİTİ |
| ARI
DAVRANIŞLARI |
| Arı Gen
Kaynakları |
| Arı
Genotiplerinin Değerlendirilmesinde Moleküler Genetik Tekniklerin Kullanımı |
| Arı
Islahı ve Tescil |
| ARI
SAĞLIĞI İÇİN KULLANILAN İLAÇLARIN GETİRDİĞİ OLUMSUZLUKLAR |
| Arı Sütü : |
| ARI SÜTÜ ÜRETİMİ VE ÖNEMİ |
| ARI SÜTÜNÜN İNSAN SAĞLIĞINA ETKISI VE KULLANIM ALANLARI |
| ARI ÜRÜNLERINDE KALINTI SORUNU |
| ARI ÜRÜNLERINDE KALINTI SORUNU |
| ARI
ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE İYİ ARICILIK UYGULAMALARININ ÖNEMİ |
| ARI ÜRÜNLERİ VE NAFTALİN |
| ARI
ÜRÜNLERİNİN (BAL, POLEN, PROPOLİS) BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİ |
| ARI ÜRÜNLERİNİN SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ |
| ARI VE BALIN DIŞ TİCARET VE ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ |
| ARI
YETİŞTİRİCİLİĞİ (TEK SAYFA) |
| ARI ZEHIRININ BILEŞIMI |
| ARI ZEHIRININ DEPOLANMASI VE MUHAFAZASI |
| ARI ZEHİRİNİN İÇERİĞİ VE ÖZELLİKLERİ |
| ARI ZEHİRİNİN KİMYASAL YAPISI VE TIBBİ ÇALIŞMALARDA
KULLANIMI |
| ARICI KİMDİR? |
| ARICILIĞA NASIL BAŞLANIR? |
| ARICILIĞIN GELIŞMESI |
| ARICILIĞIN TARIHÇESI |
| ARICILIĞIN TARIM IÇINDEKI ÖNEMI |
| ARICILIĞIN TÜRKİYE’DEKİ YERİ VE ÖNEMİ |
| ARICILIĞIN ÜLKE EKONOMISINE KATKISI |
| ARICILIĞIN ÜLKEMİZDEKİ PROBLEMLERİ |
| ARICILIK |
| ARICILIK
: SU GEREKSİNİMİ |
| ARICILIK
: Vitamin Gereksinimi |
| ARICILIK
: Yağ Gereksinimi |
| ARICILIK MALZEMELERININ ÖZELLIKLERI |
| ARICILIK
MALZEMELERİ |
| Arıcılık
Sektöründeki Gelişmeler |
| ARICILIK STANDARTLARI |
| ARICILIK ÜRÜNLERININ ORGANIK ÜRETIM OLARAK
NITELENDIRILMESI |
| ARICILIK YÖNETMELİĞİ |
| ARICILIKLA İLGILI ATASÖZLERI VE DEYIMLERIMIZ |
| ARICILIKLA İLGILI ATASÖZLERI VE DEYIMLERIMIZ |
| Arıcılıkta
Etik Kurallar |
| ARICILIKTA İLKBAHAR BAKIMI VE KONTROLLERİ |
| ARICILIKTA
SİGORTA |
| ARICILIKTA VERİMLİ OLMANIN YÖNTEMLERİ |
| ARICININ TAKVİMİ |
| ARILAR HAKINDA |
| ARILAR HAKKINDA |
| ARILARIN VÜCUT YAPISI |
| ARILARIN YABAN HAYATINDAKI ÖNEMI |
| ARIOTU YETİŞTİRİCİLİĞİ |
| ARIOTUNUN BAL ARILARI İÇIN ÖNEMI |
| AVRUPA BIRLIĞI VE TÜRKIYE’DE BAL TÜKETIMI |
| AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ VE TÜRKİYE’DE ARICILIK |
| AVRUPA’DA ARICILIK VE APİTERAPİ |
| BACILLUS
THURINGIENSIS VAR. KURSTAKI’NIN BAL
ARISI BİREYLERİNE YAN ETKİLERİNİN SAHA
ŞARTLARINDA ARAŞTIRILMASI |
| Bakıcı-besleyici
koloni hazırlamak |
| Bal : |
| Bal
Arıları (Apis mellifera L.)’nda Yapay Tohumlama ve Türkiye Arıcılığı İçin
Önemi |
| BAL
ARILARI (APİS MELLİFERA) ÜZERİNDE DEPO AKARLARININ (ACARİ: ASTİGMATA) TESPİTİ |
| BAL ARILARINDA GÖRÜLEN MUTASYONLAR |
| Bal
Arılarının Besin Maddesi Gereksinimleri |
| BAL ARILARININ BİTKİ TERCİHİNDE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER |
| BAL ARILARININ POLİNASYONA (TOZLAŞMA) OLAN ETKİSİ |
| BAL
ARISI (APİS MELLİFERA L., 1758) HASTALIK VE ZARARLILARINA KARŞI KULLANILAN
BAZI İLAÇLARIN ARILARIN ÖMÜRLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ |
| BAL
ARISI (APİS MELLİFERA L., 1758) ZARARLISI VARROA (VARROA DESTRUCTOR)
PARAZİTİNE KARŞI OKSALİK ASİDİN YÜZDE ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ |
| BAL ARISI İLE TOZLAŞMANIN KIVI MEYVESINDE C VITAMINI
İÇERIĞINE ETKISI |
| BAL ARISI KOLONİ KAYIPLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI |
| BAL ARISI KOLONİ KAYIPLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI |
| BAL
ARISI ZARARLISI VARROA DESTRUCTOR’IN BİYOLOJİSİ |
| BAL ARISI, BİYOÇEŞİTLİLİK VE KORUMA ÇALIŞMALARI |
| BAL TEBLİĞİ |
| BAL
ÜRETİM İŞLETMELERİNİN İÇİNDE ANA ARI ÜRETİMİ |
| BAL
VEREN BİTKİLER |
| BAL, BAL GİBİ OLMALI |
| BAL: BESIN VE ŞIFA KAYNAĞI OLARAK |
| BAL: BESIN VE ŞIFA KAYNAĞI OLARAK |
| Balarılarında
Yapay Tohumlamanın Türkiye Arıcılığı İçin Önemi |
| BALDA HİDROKSİMETİL FURFURAL (HMF )OLUŞUMU |
| BALLI BITKILER II |
| BALLI BITKILER II |
| BALLI BİTKİLER |
| Balmumu : |
| BALMUMU ÜRETIMI VE DEĞERLENDIRILMESI |
| BAŞLANGIÇ KOLONILERININ HAZIRLANMASI |
| BESIN VARLIĞININ KONTROLÜ VE İLKBAHAR BESLEMESI |
| BIYOKIMYASAL YAPISININ İNCELENMESI |
| BOMBUS ARILARI VE BITKISEL ÜRETIM AÇISINDAN ÖNEMLERI |
| BOMBUS ARILARINDA KOLONI YAŞAMI |
| BOMBUS ARILARININ BITKISEL ÜRETIMDE KULLANIMI |
| BOMBUS ARILARININ SERALARDA KULLANIM OLANAKLARI |
| BULGARİSTAN,
TRAKYA VE YUNANİSTAN’DA YAYILIŞ GÖSTEREN BAL ARISI POPULASYONLARINDA LANDMARK
VE FOURİER ŞEKİL ANALİZİ |
| BURSA’DA
BAL ARILARINDA GÖRÜLEN YAVRU ÇÜRÜKLÜĞÜ HASTALIKLARININ İNCELENMESİ |
| ÇAM
BALI TİCARETİNDE İZLENEBİLİRLİĞİN SAĞLANMASI VE ÖNEMİ |
| ÇAM
BALI ÜRETİMİNİN ÜLKE ARICISI İÇİN ÖNEMİ, SAĞLADIĞI FAYDALAR VE ALINMASI
GEREKEN ÖNLEMLER |
| ÇAM KOŞNILI |
| ÇANAKKALE
ARICILIĞININ GÜNCEL PROFİLİ VE PROFİL BAĞLAMINDA ÖNERİLER |
| ÇERÇEVE KONTROLÜ |
| ÇİFTLEŞTİRME |
| DİYABETLİ
RATLARDA KAN GLİKOZU İLE BAZI BİYOKİMYASAL PARAMETRELER ÜZERİNE PROPOLİSİN
ETKİLERİ |
| DOĞAL BİR ÜRÜN PROPOLİS; YAPISI VE KULLANIM ALANLARI |
| DOĞAL BİR ÜRÜN PROPOLİS; YAPISI VE KULLANIM ALANLARI |
| DOĞU
AKDENİZ BÖLGESİ KOŞULLARINDA YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN BALARISI KOLONİLERİNDE HİJYENİK DAVRANIŞ
ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
| DÜNYADAKI ARI IRKLARI |
| EN VERİMLİ ARI SİZİN ARILIĞINIZDAKİ ARIDIR |
| Erkek Arı : |
| Erkek
arı anası olacak koloni sayısı ve ihtiyaç duyulan erkek arı sayısı |
| Erkek
arı yetistiriciligini etkileyen faktörler |
| Erkek
arının önemi |
| FARKLI
BAL ARISI (APİS MELLİFERA L.) POPULASYONLARINDA DİŞİ VE ERKEK KANAT ŞEKLİ
VARYASYONU |
| GELENEKSEL
KÖRÜK KULLANIMINDA YENİ BİR YÖNTEM: ARICILIKTA SIVI KÖRÜK KULLANIMI |
| GEZGINCI ARICILIK |
| GEZGİNCİ
ARICILIK |
| Güneş
Enerjisi Destekli Sistemlerle Baldan Suyun Mekanik Yolla Uzaklaştırılması |
| GÜNEY
MARMARA BÖLGESINDEN TOPLANAN BAL ÖRNEKLERINDE OKSITETRASIKLIN VE SÜLFONAMID
KALINTI ANALIZLERI |
| HASTALIK VE PARAZIT KONTROLÜ |
| HAZIR
PETEKLERİN ARI SAĞLIĞINDAKİ ROLÜ |
| İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ |
| İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ |
| İnsan
ve Hayvan Sağlığında Arı Ürünlerinin Kullanılması |
| İNSEKTİSİTLERİN
ARI ÖLÜMLERİ ÜZERİNE OLASI ETKİLERİ |
| İRAN
BAL ARISI (APİS MELLİFERA MEDA) POPULASYONLARINDA KANAT HÜCRELERİ ŞEKİL
ANALİZİ |
| İşçi Arı : |
| İTALYA ARICILIK SEKTÖRÜNDEN İZLENİM VE ÇIKARIMLAR |
| İZMİR
YÖRESİ BAL ARILARININ (Apis mellifera L.) TECRİTLİ ADA KOŞULLARINDA ISLAH
ÇALIŞMALARI |
| KAÇAK
ARI ÜRÜNLERİ-SAHTE BAL |
| Kafkas
Arı Irkının Gen Kaynağı Olarak Önemi ve Irkın Özellikleri |
| Kafkas
Arı Irkının Türkiye’deki Varlığı ve Gen Kaynağı Olarak Önemi |
| KAPADOKYA’DA
ARICILIK |
| KARADENIZ BÖLGESI BALLARININ AĞIR METALLER YÖNÜNDEN
İNCELENMESI |
| KAYIT TUTMA |
| KOLONİ ÇÖKÜŞ (CCD) HASTALIĞI |
| KOLONİ KAYIPLARI |
| KOLONİ KAYIPLARI |
| KOLONİ
ÖLÜMLERİNDE YÖNETİM HATALARI |
| Kolonilerin
Beslenmesi : |
| Kolonilerin
Gezdirilmesi (Flora Takibi) : |
| Kolonilerin
Güçlendirilmesi : |
| Kolonilerin
Kabartılmış Petek İle Desteklenmesi : |
| Kolonilerin
Mevsimsel Muayeneleri : |
| Kolonilerin
Oğul Kontrolü : |
| Koloninin
dogal kosullarda erkek arı yetistiriciligine yönelmesi |
| Korunga
(Onobrychis sp.) Yetiştiriciliğinin Arıcılık Açısından Önemi |
| Korunganın
Bal Verimi |
| Korunganın
Balözü ve Çiçektozu Verimi |
| Korunganın
Tohum Verimi |
| KOVAN DIP TAHTASI KONTROLÜ VE TEMIZLIĞI |
| LARVA AŞILAMA |
| MOBIL
ARICILIK SISTEMI (MAS) |
| MOBİL ARICILIK SİSTEMİ UYGULAMALARI |
| MUHAFAZA ŞARTLARI |
| MÜSTAKİL
ANA ARI ÜRETİM İŞLETMESİ |
| OĞUL VE OĞUL ÖNLEME |
| ORDU
İLİ DOĞAL FLORASINDA YETİŞEN SARI ORMAN GÜLÜ BİTKİSİ |
| Ordu
ve Giresun İli Arı Yetiştiricilerinden Toplanan Kestane Ballarının
Biyokimyasal Yapılarının İncelenmesi |
| ORGANIK ARICILIK |
| ORGANIK ARICILIK ALANI |
| ORGANIK-EKOLOJIK ARICILIK |
| ORGANIK-EKOLOJIK ARICILIK |
| ORGANİK TARIMDA ORGANİK ARICILIĞIN YERİ |
| PESTİSİTLERİN
ARI KAYIPLARINDAKİ ROLÜ VE PESTİSİTLERİN OLUMSUZ ETKİLERİNDEN KORUNMA |
| Polen : |
| POLEN
ALERJİSİ VE ATMOSFERİK POLEN |
| POLEN VE PROPOLIS ÜRETIMI |
| PROPOLİS KULLANIM DOZAJI |
| PROPOLİS KULLANIM DOZAJI |
| Propolis
ve Arı Zehiri : |
| Propolisin
Biyolojik Önemi |
| SAF
IRK, EKO TİP, HİBRİT, KULLANMA MELEZİ NEDİR? |
| Semen
Toplama |
| Sitolojik
yapısı itibariyle erkek arının önemi |
| SONUÇ VE ÖNERİLER |
| SUNI OĞUL ÜRETIMI |
| SÜT TOPLAMA |
| Şırınganın
Hazırlanması ve Spermanın Toplanması |
| TARIMSAL ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARICILIK
FAALİYETLERİ |
| TEKNİK ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ |
| TRAKYA BÖLGESI KOŞULLARINDA, KIMYASAL UYGULAMA
YAPILMAMIŞ BALARISI KOLONILERINDE VARROA (VARROA DESTRUCTOR) DÜZEYININ
KIŞLAMA KABILIYETINE VE YAŞAMA GÜCÜNE ETKISI |
| TÜRK
GIDA KODEKSĠ BAL TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2012/58) |
| Türkiye
Arıcılığının Yapısı |
| TÜRKİYE
BAL PAZARLAMA SİSTEMİNİN ETKİNLİĞİ: PAZARLAMA MARJI YAKLAŞIMI |
| TÜRKİYE’DE ARICILIĞIN GELİŞİMİ VE KALKINDIRMA ÇABALARI |
| TÜRKİYE’DE
BALLARDA TESPİT EDİLEN PESTİSİT VE ANTİBAKTERİYEL İLAÇ KALINTILARI, ARI VE
İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ |
| TÜRKİYE’NİN
BEŞ FARKLI COĞRAFİK BÖLGESİNDEN TOPLANAN PROPOLİSLERİN KİMYASAL İÇERİKLERİNİN
SAPTANMASI |
| TÜRKİYE'DE
HANGİ BÖLGELER İÇİN HANGİ IRK, EKO TİP VE MELEZLER ÜRETİLEBİLİR? |
| ÜLKEMIZ ARICILIĞINDA SON DURUM |
| ÜLKEMIZ ARICILIĞINDA SON DURUM |
| ÜLKEMİZ
ARICILIĞINDA YENİ YOL HARİTASI KONUSUNDA ÖNERİLER |
| ÜRETİLECEK
IRKIN SEÇİMİ VE ANA DAMIZLIKLARIN TEMİNİ |
| Üretim
Çeşitliliği : |
| VARROA
DESTRUCTOR’UN MÜCADELESİNDE ORGANİK ASİTLER VE UÇUCU YAĞLARIN KULLANIMINDA
AVANTAJLAR – DEZAVANTAJLA |
| VARROA
PARAZİTİNE DİRENÇLİ ARI HATLARININ SEÇİMİ: HİJYENİK DAVRANIŞ |
| Yapay
tohumlama amacıyla erkek arı toplama |
| Yapay
Tohumlamada Dikkat Edilecek Hususlar |
| Yapay
Tohumlamanın Gelişimi |
| Yapay
Tohumlamanın Pratikte Kullanımı |
| YAYLA BALI İLE SALGI BALININ YAPISAL ÖZELLİKLERİ |
| YÜKSÜKLERIN YAPIMI |
| ZİRAAT
BANKASI TARIMSAL KREDİLER ( ARICILIK KREDİLERİ) |
|
|
|
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder