2 Mart 2013 Cumartesi
Muhafaza Şartları
Arı sütü ısı, ışık, nem, hava ve
diğer birçok ortamlardan etkilenir. Bu
sebeple muhafazası güçtür. Arı sütü,
koyu renkli cam kaplarda, +4 °( sıcaklıkta
buzdolabında muhafaza edilir;
ayrıca, arı sütü kapları, soğuk dolaplardan
çıkarılıp taşınacağı zaman da, özel
buzluk içinde nakledilmelidir. Oda sıcaklığında
6 saat, buzdolabında + 5ºC
de 2 ay, dondurulmuş ve kurutulmuş
olarak -18 ºC de 6 ay bozulmadan saklanabilmektedir.
Bulunulan yerde buzdolabı
yoksa bala katılarak muhafaza
edilebilir. Ayrıca arı sütü -170 ºC de 24
ay muhafaza edilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder