3 FARKLI ARI VİRÜS HASTALIĞININ ROLÜ |
AKDENİZ
BÖLGESİNDEKİ KIŞLATMA ALANLARINDA GÖRÜLEN BULAŞICI BAL ARISI HASTALIKLARI |
AKUT ARI PARALIZ-İSRAIL AKUT ARI PARALIZ VE KAŞMIR ARI
VIRUS KOMPLEKSI |
AKUT
TOKSIK BAL VE GRAYANOTOKSIN-I’IN RATLARDA BIYOKIMYASAL PARAMETRELER ÜZERINE
ETKISI |
Ana Arı : |
ANA
ARI ÜRETİM BÖLGESİNİN SEÇİMİ |
ANA ARI VE YAVRU KONTROLÜ |
ANA
ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ |
ANA
ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ TALİMATNAMESİ |
Ana
Arıların ve Erkek Arıların Hazırlanması |
Ana
Arıların Yapay Tohumlanması |
Ana
arıya erkek arı yumurtası yumurtlatma |
ANASIZ
KOLONİLERİN ANALANDIRILMASI |
ANTİBİYOTİK
KULLANIMININ BAL ARISI (APİS MELLİFERA L.) MİKROFLORASI ÜZERİNDEKİ ROLÜ |
APİS CERANA YETİŞTİRİCİLİĞİ |
ARI
AİLESİ VE AİLE BİREYLERİ |
ARI BIYOLOJISI |
ARI
BİTİ |
ARI
DAVRANIŞLARI |
Arı Gen
Kaynakları |
Arı
Genotiplerinin Değerlendirilmesinde Moleküler Genetik Tekniklerin Kullanımı |
Arı
Islahı ve Tescil |
ARI
SAĞLIĞI İÇİN KULLANILAN İLAÇLARIN GETİRDİĞİ OLUMSUZLUKLAR |
Arı Sütü : |
ARI SÜTÜ ÜRETİMİ VE ÖNEMİ |
ARI SÜTÜNÜN İNSAN SAĞLIĞINA ETKISI VE KULLANIM ALANLARI |
ARI ÜRÜNLERINDE KALINTI SORUNU |
ARI ÜRÜNLERINDE KALINTI SORUNU |
ARI
ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNDE İYİ ARICILIK UYGULAMALARININ ÖNEMİ |
ARI ÜRÜNLERİ VE NAFTALİN |
ARI
ÜRÜNLERİNİN (BAL, POLEN, PROPOLİS) BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİ |
ARI ÜRÜNLERİNİN SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ |
ARI VE BALIN DIŞ TİCARET VE ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ |
ARI
YETİŞTİRİCİLİĞİ (TEK SAYFA) |
ARI ZEHIRININ BILEŞIMI |
ARI ZEHIRININ DEPOLANMASI VE MUHAFAZASI |
ARI ZEHİRİNİN İÇERİĞİ VE ÖZELLİKLERİ |
ARI ZEHİRİNİN KİMYASAL YAPISI VE TIBBİ ÇALIŞMALARDA
KULLANIMI |
ARICI KİMDİR? |
ARICILIĞA NASIL BAŞLANIR? |
ARICILIĞIN GELIŞMESI |
ARICILIĞIN TARIHÇESI |
ARICILIĞIN TARIM IÇINDEKI ÖNEMI |
ARICILIĞIN TÜRKİYE’DEKİ YERİ VE ÖNEMİ |
ARICILIĞIN ÜLKE EKONOMISINE KATKISI |
ARICILIĞIN ÜLKEMİZDEKİ PROBLEMLERİ |
ARICILIK |
ARICILIK
: SU GEREKSİNİMİ |
ARICILIK
: Vitamin Gereksinimi |
ARICILIK
: Yağ Gereksinimi |
ARICILIK MALZEMELERININ ÖZELLIKLERI |
ARICILIK
MALZEMELERİ |
Arıcılık
Sektöründeki Gelişmeler |
ARICILIK STANDARTLARI |
ARICILIK ÜRÜNLERININ ORGANIK ÜRETIM OLARAK
NITELENDIRILMESI |
ARICILIK YÖNETMELİĞİ |
ARICILIKLA İLGILI ATASÖZLERI VE DEYIMLERIMIZ |
ARICILIKLA İLGILI ATASÖZLERI VE DEYIMLERIMIZ |
Arıcılıkta
Etik Kurallar |
ARICILIKTA İLKBAHAR BAKIMI VE KONTROLLERİ |
ARICILIKTA
SİGORTA |
ARICILIKTA VERİMLİ OLMANIN YÖNTEMLERİ |
ARICININ TAKVİMİ |
ARILAR HAKINDA |
ARILAR HAKKINDA |
ARILARIN VÜCUT YAPISI |
ARILARIN YABAN HAYATINDAKI ÖNEMI |
ARIOTU YETİŞTİRİCİLİĞİ |
ARIOTUNUN BAL ARILARI İÇIN ÖNEMI |
AVRUPA BIRLIĞI VE TÜRKIYE’DE BAL TÜKETIMI |
AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ VE TÜRKİYE’DE ARICILIK |
AVRUPA’DA ARICILIK VE APİTERAPİ |
BACILLUS
THURINGIENSIS VAR. KURSTAKI’NIN BAL
ARISI BİREYLERİNE YAN ETKİLERİNİN SAHA
ŞARTLARINDA ARAŞTIRILMASI |
Bakıcı-besleyici
koloni hazırlamak |
Bal : |
Bal
Arıları (Apis mellifera L.)’nda Yapay Tohumlama ve Türkiye Arıcılığı İçin
Önemi |
BAL
ARILARI (APİS MELLİFERA) ÜZERİNDE DEPO AKARLARININ (ACARİ: ASTİGMATA) TESPİTİ |
BAL ARILARINDA GÖRÜLEN MUTASYONLAR |
Bal
Arılarının Besin Maddesi Gereksinimleri |
BAL ARILARININ BİTKİ TERCİHİNDE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER |
BAL ARILARININ POLİNASYONA (TOZLAŞMA) OLAN ETKİSİ |
BAL
ARISI (APİS MELLİFERA L., 1758) HASTALIK VE ZARARLILARINA KARŞI KULLANILAN
BAZI İLAÇLARIN ARILARIN ÖMÜRLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ |
BAL
ARISI (APİS MELLİFERA L., 1758) ZARARLISI VARROA (VARROA DESTRUCTOR)
PARAZİTİNE KARŞI OKSALİK ASİDİN YÜZDE ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ |
BAL ARISI İLE TOZLAŞMANIN KIVI MEYVESINDE C VITAMINI
İÇERIĞINE ETKISI |
BAL ARISI KOLONİ KAYIPLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI |
BAL ARISI KOLONİ KAYIPLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI |
BAL
ARISI ZARARLISI VARROA DESTRUCTOR’IN BİYOLOJİSİ |
BAL ARISI, BİYOÇEŞİTLİLİK VE KORUMA ÇALIŞMALARI |
BAL TEBLİĞİ |
BAL
ÜRETİM İŞLETMELERİNİN İÇİNDE ANA ARI ÜRETİMİ |
BAL
VEREN BİTKİLER |
BAL, BAL GİBİ OLMALI |
BAL: BESIN VE ŞIFA KAYNAĞI OLARAK |
BAL: BESIN VE ŞIFA KAYNAĞI OLARAK |
Balarılarında
Yapay Tohumlamanın Türkiye Arıcılığı İçin Önemi |
BALDA HİDROKSİMETİL FURFURAL (HMF )OLUŞUMU |
BALLI BITKILER II |
BALLI BITKILER II |
BALLI BİTKİLER |
Balmumu : |
BALMUMU ÜRETIMI VE DEĞERLENDIRILMESI |
BAŞLANGIÇ KOLONILERININ HAZIRLANMASI |
BESIN VARLIĞININ KONTROLÜ VE İLKBAHAR BESLEMESI |
BIYOKIMYASAL YAPISININ İNCELENMESI |
BOMBUS ARILARI VE BITKISEL ÜRETIM AÇISINDAN ÖNEMLERI |
BOMBUS ARILARINDA KOLONI YAŞAMI |
BOMBUS ARILARININ BITKISEL ÜRETIMDE KULLANIMI |
BOMBUS ARILARININ SERALARDA KULLANIM OLANAKLARI |
BULGARİSTAN,
TRAKYA VE YUNANİSTAN’DA YAYILIŞ GÖSTEREN BAL ARISI POPULASYONLARINDA LANDMARK
VE FOURİER ŞEKİL ANALİZİ |
BURSA’DA
BAL ARILARINDA GÖRÜLEN YAVRU ÇÜRÜKLÜĞÜ HASTALIKLARININ İNCELENMESİ |
ÇAM
BALI TİCARETİNDE İZLENEBİLİRLİĞİN SAĞLANMASI VE ÖNEMİ |
ÇAM
BALI ÜRETİMİNİN ÜLKE ARICISI İÇİN ÖNEMİ, SAĞLADIĞI FAYDALAR VE ALINMASI
GEREKEN ÖNLEMLER |
ÇAM KOŞNILI |
ÇANAKKALE
ARICILIĞININ GÜNCEL PROFİLİ VE PROFİL BAĞLAMINDA ÖNERİLER |
ÇERÇEVE KONTROLÜ |
ÇİFTLEŞTİRME |
DİYABETLİ
RATLARDA KAN GLİKOZU İLE BAZI BİYOKİMYASAL PARAMETRELER ÜZERİNE PROPOLİSİN
ETKİLERİ |
DOĞAL BİR ÜRÜN PROPOLİS; YAPISI VE KULLANIM ALANLARI |
DOĞAL BİR ÜRÜN PROPOLİS; YAPISI VE KULLANIM ALANLARI |
DOĞU
AKDENİZ BÖLGESİ KOŞULLARINDA YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN BALARISI KOLONİLERİNDE HİJYENİK DAVRANIŞ
ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
DÜNYADAKI ARI IRKLARI |
EN VERİMLİ ARI SİZİN ARILIĞINIZDAKİ ARIDIR |
Erkek Arı : |
Erkek
arı anası olacak koloni sayısı ve ihtiyaç duyulan erkek arı sayısı |
Erkek
arı yetistiriciligini etkileyen faktörler |
Erkek
arının önemi |
FARKLI
BAL ARISI (APİS MELLİFERA L.) POPULASYONLARINDA DİŞİ VE ERKEK KANAT ŞEKLİ
VARYASYONU |
GELENEKSEL
KÖRÜK KULLANIMINDA YENİ BİR YÖNTEM: ARICILIKTA SIVI KÖRÜK KULLANIMI |
GEZGINCI ARICILIK |
GEZGİNCİ
ARICILIK |
Güneş
Enerjisi Destekli Sistemlerle Baldan Suyun Mekanik Yolla Uzaklaştırılması |
GÜNEY
MARMARA BÖLGESINDEN TOPLANAN BAL ÖRNEKLERINDE OKSITETRASIKLIN VE SÜLFONAMID
KALINTI ANALIZLERI |
HASTALIK VE PARAZIT KONTROLÜ |
HAZIR
PETEKLERİN ARI SAĞLIĞINDAKİ ROLÜ |
İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ |
İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ |
İnsan
ve Hayvan Sağlığında Arı Ürünlerinin Kullanılması |
İNSEKTİSİTLERİN
ARI ÖLÜMLERİ ÜZERİNE OLASI ETKİLERİ |
İRAN
BAL ARISI (APİS MELLİFERA MEDA) POPULASYONLARINDA KANAT HÜCRELERİ ŞEKİL
ANALİZİ |
İşçi Arı : |
İTALYA ARICILIK SEKTÖRÜNDEN İZLENİM VE ÇIKARIMLAR |
İZMİR
YÖRESİ BAL ARILARININ (Apis mellifera L.) TECRİTLİ ADA KOŞULLARINDA ISLAH
ÇALIŞMALARI |
KAÇAK
ARI ÜRÜNLERİ-SAHTE BAL |
Kafkas
Arı Irkının Gen Kaynağı Olarak Önemi ve Irkın Özellikleri |
Kafkas
Arı Irkının Türkiye’deki Varlığı ve Gen Kaynağı Olarak Önemi |
KAPADOKYA’DA
ARICILIK |
KARADENIZ BÖLGESI BALLARININ AĞIR METALLER YÖNÜNDEN
İNCELENMESI |
KAYIT TUTMA |
KOLONİ ÇÖKÜŞ (CCD) HASTALIĞI |
KOLONİ KAYIPLARI |
KOLONİ KAYIPLARI |
KOLONİ
ÖLÜMLERİNDE YÖNETİM HATALARI |
Kolonilerin
Beslenmesi : |
Kolonilerin
Gezdirilmesi (Flora Takibi) : |
Kolonilerin
Güçlendirilmesi : |
Kolonilerin
Kabartılmış Petek İle Desteklenmesi : |
Kolonilerin
Mevsimsel Muayeneleri : |
Kolonilerin
Oğul Kontrolü : |
Koloninin
dogal kosullarda erkek arı yetistiriciligine yönelmesi |
Korunga
(Onobrychis sp.) Yetiştiriciliğinin Arıcılık Açısından Önemi |
Korunganın
Bal Verimi |
Korunganın
Balözü ve Çiçektozu Verimi |
Korunganın
Tohum Verimi |
KOVAN DIP TAHTASI KONTROLÜ VE TEMIZLIĞI |
LARVA AŞILAMA |
MOBIL
ARICILIK SISTEMI (MAS) |
MOBİL ARICILIK SİSTEMİ UYGULAMALARI |
MUHAFAZA ŞARTLARI |
MÜSTAKİL
ANA ARI ÜRETİM İŞLETMESİ |
OĞUL VE OĞUL ÖNLEME |
ORDU
İLİ DOĞAL FLORASINDA YETİŞEN SARI ORMAN GÜLÜ BİTKİSİ |
Ordu
ve Giresun İli Arı Yetiştiricilerinden Toplanan Kestane Ballarının
Biyokimyasal Yapılarının İncelenmesi |
ORGANIK ARICILIK |
ORGANIK ARICILIK ALANI |
ORGANIK-EKOLOJIK ARICILIK |
ORGANIK-EKOLOJIK ARICILIK |
ORGANİK TARIMDA ORGANİK ARICILIĞIN YERİ |
PESTİSİTLERİN
ARI KAYIPLARINDAKİ ROLÜ VE PESTİSİTLERİN OLUMSUZ ETKİLERİNDEN KORUNMA |
Polen : |
POLEN
ALERJİSİ VE ATMOSFERİK POLEN |
POLEN VE PROPOLIS ÜRETIMI |
PROPOLİS KULLANIM DOZAJI |
PROPOLİS KULLANIM DOZAJI |
Propolis
ve Arı Zehiri : |
Propolisin
Biyolojik Önemi |
SAF
IRK, EKO TİP, HİBRİT, KULLANMA MELEZİ NEDİR? |
Semen
Toplama |
Sitolojik
yapısı itibariyle erkek arının önemi |
SONUÇ VE ÖNERİLER |
SUNI OĞUL ÜRETIMI |
SÜT TOPLAMA |
Şırınganın
Hazırlanması ve Spermanın Toplanması |
TARIMSAL ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARICILIK
FAALİYETLERİ |
TEKNİK ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ |
TRAKYA BÖLGESI KOŞULLARINDA, KIMYASAL UYGULAMA
YAPILMAMIŞ BALARISI KOLONILERINDE VARROA (VARROA DESTRUCTOR) DÜZEYININ
KIŞLAMA KABILIYETINE VE YAŞAMA GÜCÜNE ETKISI |
TÜRK
GIDA KODEKSĠ BAL TEBLĠĞĠ (TEBLĠĞ NO: 2012/58) |
Türkiye
Arıcılığının Yapısı |
TÜRKİYE
BAL PAZARLAMA SİSTEMİNİN ETKİNLİĞİ: PAZARLAMA MARJI YAKLAŞIMI |
TÜRKİYE’DE ARICILIĞIN GELİŞİMİ VE KALKINDIRMA ÇABALARI |
TÜRKİYE’DE
BALLARDA TESPİT EDİLEN PESTİSİT VE ANTİBAKTERİYEL İLAÇ KALINTILARI, ARI VE
İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ |
TÜRKİYE’NİN
BEŞ FARKLI COĞRAFİK BÖLGESİNDEN TOPLANAN PROPOLİSLERİN KİMYASAL İÇERİKLERİNİN
SAPTANMASI |
TÜRKİYE'DE
HANGİ BÖLGELER İÇİN HANGİ IRK, EKO TİP VE MELEZLER ÜRETİLEBİLİR? |
ÜLKEMIZ ARICILIĞINDA SON DURUM |
ÜLKEMIZ ARICILIĞINDA SON DURUM |
ÜLKEMİZ
ARICILIĞINDA YENİ YOL HARİTASI KONUSUNDA ÖNERİLER |
ÜRETİLECEK
IRKIN SEÇİMİ VE ANA DAMIZLIKLARIN TEMİNİ |
Üretim
Çeşitliliği : |
VARROA
DESTRUCTOR’UN MÜCADELESİNDE ORGANİK ASİTLER VE UÇUCU YAĞLARIN KULLANIMINDA
AVANTAJLAR – DEZAVANTAJLA |
VARROA
PARAZİTİNE DİRENÇLİ ARI HATLARININ SEÇİMİ: HİJYENİK DAVRANIŞ |
Yapay
tohumlama amacıyla erkek arı toplama |
Yapay
Tohumlamada Dikkat Edilecek Hususlar |
Yapay
Tohumlamanın Gelişimi |
Yapay
Tohumlamanın Pratikte Kullanımı |
YAYLA BALI İLE SALGI BALININ YAPISAL ÖZELLİKLERİ |
YÜKSÜKLERIN YAPIMI |
ZİRAAT
BANKASI TARIMSAL KREDİLER ( ARICILIK KREDİLERİ) |
|
|
|
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder